Social

#plaja #vacanta

Bronzul nu mai este la moda

Efectele nocive ale razelor ultraviolete au schimbat atitudinea oamenilor fata de soare. Tot mai multi renunta la bronzul ciocolatiu de frica imbatranirii pielii si a cancerului cutanat.

Pielea alba si imaculata, ideal de frumusete timp de secole, a revenit la moda anul acesta, noteaza cotidianul francez Le Figaro . De ce? Pentru ca majoritatea oamenilor au inteles ca a sta la soare timp indelungat echivaleaza cu riscul imbatrinirii premature a pielii si al cancerului cutanat.

Pina nu demult, bronzul era sinonim cu frumusetea, seductia, aventura. A avea pielea ciocolatie tot timpul anului era semnul unui statut social de invidiat . Insa in ultimii ani, o data cu accentuarea semnalelor medicilor privind cresterea cazurilor de cancer de piele , bronzul nu mai este in tendinte .

De la simple insolatii, arsuri, atacuri de caldura pina la imbatrinirea pielii si dublarea numarului de cancere cutanate la fiecare 10 ani, toate acestea au inceput sa sperie oamenii. Ne-am dat seama ca soarele ne este prieten numai daca stim sa ne ferim de efectele sale nocive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea