Social

#risc soare #expunere la soare #cancer de piele #plaja #melanom #bronz

Bronzul, mai periculos decat accidentele rutiere

Numarul deceselor provocate de cancerul de piele il intrece pe cel al victimelor accidentelor rutiere, conform unui studiu citat de Daily Mail. Specialistii avertizeaza ca numarul cazurilor de melanom este in continua crestere!
 

Conform unei cercetari efectuate in 2012, pe primul loc in topul tarilor unde numarul cazurilor de deses cauzate de cancerul de piele este mai mare decat cel al victimelor accidentelor rutiere este Australia ( numarul de decese prin cancer de piele este cu 71% mai mare comparativ cu accidente rutiere), urmata de Irlanda (diferenta este de 40%) , Spania (35%) si Marea Britanie (25%).

Doctorul Walayat Hussain, medic dermatolog din Marea Britanie, spune ca principala cauza de melanom la persoanele sub 35 de ani este expunerea la razele UV, in special la cele emise de solare.

Femeile sunt mai expuse acestui risc de cancer decat barbatii, pentru ca ele sunt mai interesate de un bronz perfect si merg deseori la solar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea