Social

#soldati #afganistan #sondaj #britanici

Britanicii isi vor soldatii inapoi din Afganistan

Doua treimi dintre britanici sunt favorabili unei retrageri a contingentului tarii lor din Afganistan , arata un sondaj publicat miercuri, citat de AFP.

Din cei 1.013 adulti intervievati in cadrul sondajului, 68% doresc retragerea celor circa 8.000 de militari britanici din Afganistan "in urmatoarele 12 luni", fata de 24% care sunt pentru mentinerea lor si 8% care nu se pronunta.

Sondajul a fost realizat de institutul ICM Research pentru postul de radio BBC4. Marea Britanie este al doilea contributor la Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (ISAF) pe care o are NATO in Afganistan, primul fiind Statele Unite. De la inceputul interventiei in Afganistan, in 2001, 122 de soldati britanici si-au pierdut viata in acest conflict.

Marti, premierul britanic Gordon Brown se declarase dispus sa examienze o eventuala suplimentare a contingentului britanic in Afganistan, daca Statele Unite i-o vor cere, dar cu conditia ca si alte tari sa isi sporeasca participarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea