Social

#pietoni #brigada rutiera #amenzi politie

Brigada Rutiera a Capitalei ii vaneaza pe soferii care nu acorda prioritate pietonilor

Brigada Rutiera Bucuresti anunta pentru perioada 4-16 septembrie ample actiuni care ii vizeaza pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor care traverseaza prin locurile special amenajate si semnalizate.

Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului 195/2002, neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni se sanctioneaza cu 4-5 puncte amenda (280-350 de lei), precum si cu suspendarea a dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru o perioada de 30 de zile.

Pana pe 16 septenbrie, vor fi desfasurate actiuni de impunere a legerii, pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile nerespectarii acestei prevederi legale.

Conform datelor Politiei Capitalei, "a doua cauza de producere a accidentelor rutiere grave in Bucuresti este neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati in traversarea drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea