Social

#exploatare paduri #brico depot #paduri

Brico Depot Romania isi asuma obiective de sustenabilitate si minimizare a riscurilor de taieri ilegale de paduri impreuna cu WWF

WWF va dezvolta impreuna cu Brico Depot Romania o platforma ce va cuprinde informatiile esentiale pentru ca furnizorii de lemn sa evite achizitionarea lemnului provenit din exploatari ilegale, paduri virgine sau din paduri cu valoare ridicata de conservare.

Platforma este deschisa principalilor factori interesati de legislatia in domeniu si va fi un instrument indispensabil pentru a evita plasarea si vanzarea in piata a lemnului provenind din surse nesigure. in plus, platforma ii va ajuta pe operatori sa obtina certificarea FSC (Forest Stewardship Council) pentru lemn controlat.

Prin parteneriatul incheiat pe o durata de un an, Brico Depot isi asuma o serie de masuri privind achizitia lemnului in vederea comercializarii. Astfel, retailerul va desemna zonele de unde nu va achizitiona lemn - de exemplu, parcurile nationale si naturale, zonele cu risc in privinta exploatarilor ilegale.

Pentru a creste sustenabilitatea in privinta produselor din lemn, Brico Depot isi asuma o crestere cu 10% a produselor certificate FSC pe rafturile magazinelor, pana la sfarsitul parteneriatului. Pe termen lung, Brico Depot isi doreste sa ajunga la 100% produse vandute din lemn certificat.

Daca vrem sa avem o gestionare sustenabila a padurilor din Romania, nu este de ajuns doar sa ne asiguram ca procedurile de control si legile sunt imbunatatite, ci trebuie sa incercam sa schimbam piata. Pe de o parte putem cere mai multa transparenta din partea companiilor privind trasabilitatea lemnului si, inclusiv, tinte ambitioase pentru reducerea impactului negativ asupra padurilor. Pe de alta parte, trebuie sa cerem sprijin de la consumatorii finali, care, la randul lor, sa faca alegeri informate, care sa determine astfel toti jucatorii sa joace cinstit. Faptul ca Brico Depot isi asuma sa evite zonele critice si, totodata, isi doreste sa aiba pe termen mediu doar produse sustenabile este un pas in directia buna si incercam sa ii ajutam pe toti cei interesati prin acest proces, a declarat Magor Csibi, director WWF Romania.

La nivel mondial, mai mult de 125 de milioane de hectare de padure sunt certificate conform standardelor FSC, echivalentul a aproximativ 5% dintre padurile de productie de pe planeta. in Romania aproximativ 2,5 milioane hectare de padure sunt certificate FSC.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea