Social

#salveaza viata #pensionari #bratara inteligenta #ajutor medical #dispozitiv vocal

Bratara inteligenta care alerteaza medicii, pentru pensionarii din Capitala

O suta de pensionari din Bucuresti vor primi o bratara inteligenta, cu ajutorul careia vor putea solicita ajutor medical in situatia in care li se face rau in casa. Bratarile sunt oferite in cadrul unui proiect-pilot.

Ieri, 15 mai, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a incheiat un parteneriat cu Fundatia Barilife, in urma caruia 100 de pensionari din Bucuresti vor fi inclusi intr-un proiect-pilot ce vizeaza acordarea de servicii medicale de urgenta persoanelor in varsta care se accidenteaza la domiciliu.

Astfel, varstnicii din Bucuresti vor primi cate un dispozitiv vocal si o bratara inteligenta, prevazuta cu un buton care, odata apasat, stabileste legatura cu un call-center, disponibil 24 de ore din 24, unde un specialist va incerca sa solutioneze problema apelantului sau, in caz de nevoie, va trimite o echipa de medici la domiciliul acestuia.

Conceptul este nou in Bucuresti, insa a fost implementat, in urma cu cativa ani, in Timisoara.

Acest sistem de ajutor la domiciliu, adresat persoanelor cu varsta de peste 60 de ani, poate fi accesat si contra cost, pretul unui abonament "Salveaza Viata" variind de la 90 la 250 lei, in functie de serviciile incluse.

Sursa foto: barilife.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea