Social

Branza care fura calciul

CE MANCAM, CE BEM. Cateva E-uri intinse pe paine. Iata o posibila definitie a unui sandvis cu branza topita. Branza topita Mixtett este obtinuta prin topirea unor branzeturi cu saruri de topire. Produsul contine: apa, unt, cascaval sau, dupa caz, emmentaler, lapte praf degresat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi analizeaza sarurile de topire: "E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi si tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smantana, sare iodata . Acest tip de branza topita contine 55 de grame de grasime la 100 de grame de produs, avand o valoare energetica de 277 kcal/1146kj si o densitate calorica medie spre ridicata". SARURI DE TOPIRE. "In cazul unui consum frecvent si in cantitate mare, sarurile de topire interfera cu metabolismul calciului si fosforului din oase impiedicand fixarea calciului. De aceea, parintii ar trebui sa pregateasca cat mai rar sandvisuri destinate copiilor cu acest produs. De asemenea, femeile pre si postmenopauzale, batranii, persoanele cu sau predispuse la osteoporoza vor evita consumul frecvent al acestui tip de branza." (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea