Social

Botos iese la raport

Parchetul General isi prezinta astazi raportul pe anul trecut, in prezenta sefului statului, a primului-ministru si a ambasadorilor statelor UE la Bucuresti.

Procurorul general al Romaniei a fost implicat in mai multe scandaluri in decursul anului 2005. Cel mai important ar fi cel legat de celebrul telefon dat de premierul Calin Popescu Tariceanu lui Ilie Botos , prin care cerea informatii despre ancheta Rompetrol chiar in ziua in care a fost retinut omul de afaceri Dinu Patriciu. Ilie Botos, care a fost deconspirat de fostul consilier al lui Basescu, Elena Udrea, a spus ca nu a mai vorbit si despre alte anchete si ca nu i s-a parut normala reactia premierului. Botos s-a aflat in atentia opiniei publice multa vreme dupa aceea, mai ales ca ministrul Justitiei a sustinut ca acel telefon nu trebuia dat. Procurorul general a fost, de altfel, si in atentia Consiliului Superior al Magistraturii pentru acest incident. Tot Botos a fost acuzat de procurorul Viorica Stoica de faptul ca a intervenit in dosarul fraudarea alegerilor imediat dupa ce a aflat ca intentioneaza sa-l audieze pe Traian Basescu, unul dintre cei care au formulat, in 2004, o plingere penala impotriva Biroului Electoral Central. Ulterior, un cotidian central a publicat o informatie potrivit carei Viorica Stoica ar fi fost anchetata penal, afirmatii negate de judecatoare , care a precizat ca in spatele declaratiilor din presa s-ar fi aflat Botos. Tot anul trecut a fost schimbata conducerea directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Seful de atunci, Gheorghe Muscalu, a fost la rindul lui implicat in mai multe scandaluri, insa cel mai recent a fost cel legat de deconspirarea unui martor protejat din dosarul Cocaina pentru VIP-uri . El a fost inlocuit cu Daniel Ticau, procuror la Iasi.

Reamintim ca ministrul Justitiei a afirmat anul trecut ca dupa raportul si evaluarea Parchetului General se va gindi daca il va schimba pe Botos, deoarece nu este foarte multumit de activitatea lui. Nu spun ca Ilie Botos este profilul perfect al procurorului general, dar cred ca sint institutii care au nevoie de o minima continuitate, declara Traian Basescu la sfirsitul anului trecut.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea