Social

Boston, orasul „invadat” de est-europeni

In mica localitate britanica, dupa care a fost numita metropola americana, se vorbesc 65 de limbi.

Imigratia din Marea Britanie a atins cote atat de inalte, incat est-europenii reprezinta un sfert din populatia orasului Boston. Secretarul pentru comunitati, Hazel Blears, a facut cunoscuta aceasta situatie parlamentarilor din Camera Comunelor, dupa cum relateaza ziarul "Daily Mail".

Boston este un oras din comitatul Lincolnshire, cu o populatie de numai 70.000 de locuitori. Este mai putin cunoscut decat metropola omonima din SUA (de peste o jumatate de milioane de locuitori), fondata de englezi in 1630, si numita astfel in amintirea localitatii natale. Numarul mare al imigrantilor din Bostonul britanic de astazi face ca aici sa fie vorbite nu mai putin de 65 de limbi!

Dupa cum explica Hazel Blears, cifrele au fost comunicate parlamentarilor in scopul de a studia impactul pe care l-a avut afluxul celor 800.000 de imigranti din Europa de Est asupra relatiilor dintre comunitatile din Marea Britanie. Oficialul a declarat ca, pe fondul cresterii rapide a numarului imigrantilor, consiliile locale au fost nevoite sa constituie celule de criza pentru reducerea tensiunilor locale.

Guvernul britanic, criticat

Guvernul britanic a luat in considerare un plan controversat care ar fi obligat muncitorii imigranti sa-si plateasca lectii de limba engleza. Insa planul a provocat o opozitie imediata. Secretarul Hazel Blears sustine insa ca aceasta ar fi fost cea mai buna solutie "pentru integrarea imigrantilor si pastrarea spiritului pozitiv in cadrul comunitatii". Responsabilul pentru comunitati din cabinetul Brown a fost tinta mai multor critici din partea parlamentarilor, pe motiv ca guvernul a esuat in pregatirea consiliilor locale in vederea afluxului de nou-veniti din Polonia si din alte state ale blocului estic .

Peste 1.000 de moldoveni, ucraineni si rusi fac in fiecare luna cereri pentru cetatenie bulgara, fapt care a dat nastere speculatiilor ca multi dintre ei au intentia de a ajunge in Marea Britanie. In ultimul an, numarul bulgarilor si al romanilor care au intrat, ca vizitatori, in aceasta tara a crescut cu 77% . "Dupa ce statele lor au aderat la Uniunea Europeana, acestia au dreptul sa faca vizite in toate tarile membre. Numarul imigrantilor care pot lucra in Marea Britanie este limitat strict, dar cresterea numarului de vizitatori a alimentat suspiciunile ca multi dintre acestia ajung sa munceasca la negru", subliniaza publicatia britanica.

Imigrantii lucreaza mai mult in agricultura


Orasul britanic Boston este situat in partea de sud-est a comitatului Lincolnshire. Localitatea si-a pastrat si astazi farmecul din secolul al XIV-lea. Zona este insa mai putin dezvoltata din punct de vedere industrial.  Locuitorii au cele mai multe sanse de a-si castiga existenta din agricultura. Imigrantii au gasit, astfel, mai multe oportunitati de a obtine slujbe, deoarece pentru munca la camp nu exista o prea mare concurenta.

In ultima vreme, Bostonul britanic a devenit si un centru comercial . Oras istoric, in care se ridica una din cele mai frumoase biserici medievale, Bostonul din Lincolnshire este totodata o destinatie turistica de mare interes. Imigrantii est-europeni i-au sporit farmecul prin deschiderea unor localuri cu specific national, cum ar fi un bar in care se serveste votca.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea