Social

#coalitie anti brizante #romania tratat semnare

Bombele cu fragmentare, declarate oficial ilegale

Peste 100 de state semneaza miercuri o conventie internationala pentru interzicerea productiei de bombe cu efect de brizanta.

Evenimentul este sustinut de Crucea Rosie , care a raportat in ultimii ani despre mii de victime ale acestor bombe, imprastiate in cel putin 20 de state, informeaza Evenimentul Zilei.

Ministrii de externe din Marea Britanie si Germania, David Miliband si Frank-Walter Steinmeier au afirmat ca semnarea tratatului de peste 100 de state este un mare pas inainte, dar "este nevoie de un tratat global pentru interzicerea acetui tip de munitii".

Ei au adaugat ca "multi dintre marii producatori si utilizatori ai acestui tip de munitii nu au semnat inca tratatul", numind aici state ca China, Rusia, Statele Unite ale Americii, India, Israel si Pakistan. Cele mai multe victime ale bombelor brizante s-au inregistrat in Ciad, Afganistan, Eritreea, Cecenia, Sierra Leone si Vietnam. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea