Social

#alzheimer #declaratii #cnas

Bolnavii de Alzheimer, plimbati pe drumuri pentru declaratii

Bolnavii care sufera de afectiuni incurabile trebuia sa dovedeasca CNAS odata la sase luni ca sunt inca bolnavi si ca sunt asigurati. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cere pacientilor bolnavi de Alzheimer sa dovedeasca ca nu s-au insanatosit pentru a primi in continuare bani de medicamente.

Desi baza de date CNAS contine informatiile despre toti cei care contribuie la fondul de sanatate, aceasta le cere celor care sufera de boli grave sa aduca adevedinte de doua ori pe an pentru a-si dovedi contributia. Ordinul 617/2007 cere tuturor bolnavilor trebuie sa-si demonstreze calitatea de asigurat printr-o adeverinta.

La eliberarea adeverintei sunt necesare insa alte documente: cerere de obtinere a adeverintei de asigurat, copie buletin, copie decizie pensionare, copie ultimul talon de pensie si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca deponentul nu realizeaza venituri impozabile in afara celor realizate din pensii.

Pacientii cu Alzheimer isi pierd capacitatile intelectuale, dar asta nu impiedica statul roman sa le ceara declaratii pe propria raspundere, informeaza Adevarul.

La ora actuala, in Romania, peste 400.000 de batrani sufera de Alzheimer. Numarul lor este in continua crestere, iar centrele de ingrijire pentru cei care sufera de boala care duce la tulburari de comportament si la dementa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea