Social

#prevenire boli # astm bronsic #legume sanatoase #boli pulmonare #legume proaspete

Bolile de plamani, tratate cu legume proaspete. Ce au descoperit australienii

Afectiunile respiratorii si bolile de plamani ar putea fi tratate cu ajutorul unor legume proaspete, sustin cercetatorii unui institut din Melbourne.

Substantele continute de broccoli, dar si de alte legume din familia cruciferelor (salata, varza de Bruxelles, napi etc.), se dovedesc a fi un remediu excelent impotriva astmului bronsic si a unor afectiuni pulmonare. O portie sau doua de broccoli fiert la aburi servite in fiecare zi de bolnavii de astm s-ar putea dovedi a fi noul tratament pentru aceasta boala, sustin cercetatorii autralieni.

Leguma este plina cu sulforaphane, vitaminele A, C, B-6, fier si calciu, iar alte plante din familia cruciferelor sunt banuite a avea efect anticancerigen. Testele de laborator au aratat ca un consum de napi, varza, salata de Bruxelles si varza chinezeasca bok choy reduce si vindeca anumite afectiuni pulmonare.

"Cercetarile noastre ar putea sa ii ajute pe pacientii al caror organism opune rezistenta la tratamentul medicamentos", sustine dr. Tom Karagiannis, coordonatorul studiului.

Sursa foto: amkguru.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea