Social

#sectorul 1 #pnl. alegeri #bogdan olteanu

Bogdan Olteanu are verde din partea PNL pentru a candida intr-un colegiu uninominal la sectorul 1

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a primit luni seara votul de incredere al Biroului Politic Central al PNL pentru candidatura sa intr-unul din colegiile uninominale din sectorul 1 , 20 de liberali pronuntandu-se in favoarea sa din totalul de 23.

Vicepresedintele Crin Antonescu a precizat, la finalul BPC, ca la sectorul 1 conducerea partidului a acceptat candidatura lui Bogdan Olteanu astfel incat, la Camera Deputatilor, vor intra in cursa electorala Calin Popescu Tariceanu pe colegiul de nord-est, Ludovic Orban in cel de sud si Bogdan Olteanu in colegiul din nord-vest alaturi de Daniel Budurescu.

La Senat va candida Crin Antonescu, Biroul Politic luand in discutie doar candidatura pentru un singur colegiu. Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca a cerut Biroului Politic Central un vot de incredere, iar scorul a fost de 20 din totalul de 23.

Olteanu a sustinut ca este vorba despre un colegiu "complicat" si a precizat ca isi va axa intreaga campanie electorala pe interzicerea constructiilor in parcuri. El a mai spus ca va milita impotriva desfiintarii strandului si a stadionului tineretului si se va opune ridicarii de blocuri in Baneasa, cu scopul protejarii spatiilor verzi. El a preluat tema de campanie a primarului liberal Andrei Chiliman si a sustinut ca, din cauza acestor teme, va fi, cel mai porbabil, tinta "rechinilor imobiliari".

Intrebat de ce atat de multi lideri PNL doresc sa candideze in sectorul 1, Olteanu a comentat doar ca acest sector nu este "unul extraordinar de bun" pentru PNL, intrucat partidul a obtinut abia locul trei la alegerile locale. Listele la sectoarele 2,3, 4 si 5 nu au fost definitivate.

Cei doi lideri ai PNL au sustinut ca discutiile cu PNTCD sunt in desfasurarea si au reafirmat disponibilitatea liberalilor de a primi pe listele partidului "oamenii de valoare" din PNTCD. Lista candidatilor va fi suspusa aprobarii Delegatiei Permanente astazi.

Olteanu declara sambata ca va candida intr-unul din colegiile uninominale din sectorul 1, chiar daca organizatia locala a PNL nu l-a trecut pe lista pentru ca nu si-a depus dosarul si pentru ca, asa cum motiva presedintele filialei Vlad Moisescu, nu a mai trecut pe la organizatie de patru ani. Olteanu a sustinut ca decizia privind lista candidatilor apartine conducerii centrale in cazul organizatiilor care au avut rezultate slabe la locale si nu filialei.

Ministrii Cristian Adomnitei, Adrian Iorgulescu, Varujan Vosganian, deputatul Relu Fenechiu si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au anuntat ca merg la Iasi, ministrul Eugen Nicolaescu la Mures, iar fostul ministru al afacerilor externe Adrian Cioroianu la Timis. Ministrul Cristian David ar urma sa candideze tot la Bucuresti.

Norica Nicolai va candida intr-unul din colegiile uninominale din Ardeal, cel mai probabil la Arad, in vreme ce presedintele de onoare al PNL Radu Campeanu spunea ca intentioneaza sa renunte la un nou mandat de senator. La fel ministrul justitiei Catalin Predoiu a precizat ca i s-a propus sa candideze, dar nu a dat inca nici un raspuns, sugerand insa ca nu ar fi tentat sa se inscrie in cursa electorala intrucat doreste sa isi termine mandatul de la MJ ca tehnocrat.

La preluarea mandatului el s-a declarat independent politic, dar apropiat al ideilor liberale. Predoiu a fost membru PNL-Aripa Tanara. Fostul sef SIE Catalin Harnagea va candida si el intr-unul din colegiile din Valcea.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea