Social

#boc #lege #administratie #primar

Boc vrea sa modifice Legea administratiei publice locale pentru a da spori puterea primarilor

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Brasov, ca are in vedere modificarea legislatiei administratiei publice locale in vederea consolidarii primarului, indiferent de culoarea politica a acestuia, aratand ca edilii au, in acest moment, puteri limitate si pot fi amendati de oricine.

"Statutul primarului trebuie consolidat in Romania si din perspectiva raportului pe care il are cu Consiliul Local, dar si din perspectiva statutului juridic , astfel incat sa nu poata fi amendat de toata lumea. Practic, astazi este amendat de oricine, dar are puteri limitate de decizii in foarte multe domenii. Si, nu in ultimul rand, faptul ca este actionat in judecata in nume propriu, fara sa aiba legatura cu natura functiei, poate sa ii agraveze si sa il puna in dificultate in exercitarea mandatului.

De aceea vom avea in vedere modificarea legislatiei administratiei publice locale pentru consolidarea statutului primarului, indiferent de culoarea politica a acestuia", a explicat premierul, sambata, la Brasov, unde se desfasoara o intalnire a conducerii PDL cu primarii de comune ai acestei formatiuni politice.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea