Social

#impozit forfetar #tva #emil boc

Boc: TVA nu va fi majorata, impozitul forfetar va fi restrans

Premierul a anuntat luni o serie de masuri economice la finalul sedintei Coalitiei de guvernare. Emil Boc a anuntat restrangerea impozitului forfetar de la 1 ianuarie 2010 pentru anumite domenii si cresterea pensiilor cu 2% incepand cu 1 octombrie . El a asigurat ca TVA nu va fi marita si se va aplica in continuare cota unica de 16%.

Profitul reinvestit va scapa in sfarsit de impozitare, in incercarea guvernului de a stimula economie Romaniei amenintata de un deficit bugetar din ce in ce mai mare.

"Este importanta sustinerea activitatii economice si a mediului de afaceri pentru a putea mentine locurile de munca ale romanilor si a asigura dezvoltare economica. Se mentine cota unica de impozitare de 16%, se mentine acelasi nivel al TVA-ului, de la 1 octombrie vom impune masura neimpozitarii profitului reinvestit. De la 1 ianuarie 2010, impozitul forfetar va fi restrans la anumite domenii sau activitati specifice care vor fi decise de specialistii de la Ministerul Finantelor si de cei care lucreaza in domeniul combaterii evaziunii ficale", a spus Boc, citat de Realitatea.net.

Premierul sustine ca prioritatea principala este mentinerea locurilor de munca, dar ca anumite restructurari si reduceri sunt impuse de standardele de cost discutate cu FMI.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea