Social

#sporuri stimulente prime #salarii bugetari #emil boc

Boc se ia de bugetarii cu sporuri de cinci ori mai mari decat salariu

Premierul Emil Boc s-a aratat foarte suparat din cauza veniturilor pe care le incaseaza unii bugetari, ce sunt de patru, cinci ori mai mari fata de salariul de baza, prin acordarea de sporuri, prime si stimulente .

Intr-o declaratie facuta vineri, Boc a enumerat cateva exemple de venituri pe care le au directorii din mai multe ministere, subliniind diferentele imense intre salariul de baza si veniturile reale ale acestor angajati. Astfel, in Ministerul Tehnologiei si Comunicatiilor, un director are salariu de baza de 2.051 lei, iar veniturile, dupa sporuri, prime si stimulente, de 12.426 lei.

In Ministerul Agriculturii , un director ajunge la 18.964 de lei pe luna, desi salariul de baza este de doar 3.589 de lei, iar la Ministerul Afacerilor Externe , de la 5.494 de lei, un director ajunge sa ia acasa lunar 16.189 lei. Un alt exemplu dat de premier este cel al unui director din Ministerul Muncii si Familiei, care are venituri de 14.568 lei, sau al celui din cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, care ajunge la 12.000 de lei, de la un salariu de baza de 2.052.

"Primii care trebuie sa dea semn de generozitate sunt cei care au beneficiat de generozitatea banilor publici," a spus Emil Boc, explicand decizia de a taia sporurile si stimulentele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea