Social

#majorare #emil boc #salarii #profesori

Boc: Salariile profesorilor nu pot fi marite cu 50% in 2012. Am pune tara pe butuci

Salariile profesoriilor nu pot fi majorate anul viitor cu 50%. Declaratia a fost facuta, duminica, de premierul Emil Boc in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Seful Executivului a spus ca o asemenea crestere ar putea fi decisa in mod populist si demagogic, dar ar pune “tara pe butuci”

"Eu as putea la fel de bine astazi sa fiu populist, demagog, sa pun tara pe butuci si sa dam o majorare cu 50% a salariilor profesorilor. (...) care, repet, nu ar avea acoperire in economie. (...) Spre sfarsitul anului si pe parcursul lui 2012 oamenii vor resimti inclusiv in buzunare aceste cresteri economice", a declarat Emil Boc.

Premierul Boc a precizat ca majorarea cu 50 % nu poate fi aplicata nici pentru profesori si nici pentru alta categorie de salariati bugetari, potrivit antena3.ro.

Declaratia lui Boc vine dupa ce in urma cu cateva zile afirmase ca drepturile salariale castigate de profesori in instanta vor fi esalonate la plata incepand cu anul viitor.

 "Statul roman si Guvernul Romaniei va respecta orice sentinta judecatoreasca si orice decizie a ICCJ . Acesti bani se vor recupera esalonat in 2012, 2013, 2014, asa cum exista reesalonate drepturi salariale ale magistratilor din diverse sporuri. Prin legea bugetului pe 2012, se va stabili cat si cum se vor reesalona si plati aceste drepturi salariale, in functie de sentintele judecatoresti", declara saptamana trecuta Emil Boc la Realitatea TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea