Social

#emil boc #modificare constitutiei #problema responsabila

Boc: Sa nu ne temem de revizuirea Constitutiei

Premierul Emil Boc a subliniat miercuri ca suntem in anul 2009 si evident evolutia constitutionala ne arata nevoia unei noi reforme a Constitutiei de care nu trebuie sa ne temem.

Boc a subliniat importanta acestui proiect de reformare a Constitutiei, care va primi o atentie deosebita din partea Guvernului sau pentru a putea convinge majoritatea parlamentara sa o voteze.

"Guvernul este intr-adevar sub controlul Parlamenteului. Intelegem acest mecanism si ne vom stradui ca reforma constitutionala sa aiba asigurat succesul, dat fiind ca are nevoie de o in cele doua Camere, care este greu de realizat. O Constitutie este o perspectiva a tarii in care traim", a mai declarat premierul.

Emil Boc a precizat ca in 2003 a fost marcata de trei scopuri majore: integrarea in UE, perfectionarea cadrului unor drepturi si libertati cetatenesti si perfectionarea cadrului drepturilor minoritatilor internationale.

"Suntem in anul 2009 si evident evolutia constitutionala ne arata nevoia unei noi reforme. Nu trebuie sa ne temem de asta", a mai spus liderul PD-L. Premierul crede ca autoritatile centrale nu trebuie sa decida pe plan local, promovand descentralizarea administratiei publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea