Social

#bugetari #salariu #emil boc

Boc promite continuarea cresterilor salariale in 2012

Premierul Emil Boc a promis ca angajatii de la stat vor primi cresteri salariale mai mari in 2012, dupa cresterea de 15% din 2011.

La asumarea raspunderii Guvernului pentru Legea salarizarii unitare a bugetarilor, premierul a lasat sa se inteleaga ca salariile bugetarilor vor creste din nou in 2012, an in care vor avea loc alegerile parlamentare.

"Noi oferim astazi 15%. Atat isi poate permite Romania astazi. (...) Anul 2011 ne va aduce o crestere economica de cel putin 1,5-2%. Pentru 2012 vom putea vorbi de o noua crestere salariala . Dar azi nu putem vinde iluzii", a declarat Emil Boc, citat de EVZ.ro.

Premierul a explicat si ca sporurile acordate in 2010, sub forma sumelor compensatorii, vor fi acordate si in 2011 prin majorarea salariilor de baza cu cateva clase de salarizare.

Legea-cadru, care stabileste grilele de salarizare, nu va intra in vigoare mai devreme de 2015, din lipsa de resurse. "Daca ar fi sa se aplice in integralitate legea-cadru, ar insemna o crestere cu 44,6% a fondului de salarii existent", a spus premierul.

In 2011, institutiile publice centrale si locale nu vor acorda tichete de masa, tichete-cadou, tichete de vacanta si niciun fel de prima personalului.

"Aceste sacrificii din ultimii doi ani vor avea efecte in anii urmatori. Romania nu va intra in pericole financiare ca alte tari din UE. Acum, ne dam o polita de asigurare ca in viitor nu vom avea probleme", a explicat Emil Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea