Social

#emil boc #propunere vladimir putin #romania contract gazprom #gaze fara intermediari

Boc nu a comentat oferta lui Putin pentru gaze fara intermediari

Premierul Emil Boc a evitat sa comenteze, vineri, afirmatia omologului sau rus, Vladimir Putin , potrivit careia Rusia este dispusa sa ofere gaze naturale Romaniei fara intermediari .

"Cand vom avea un lucru clar si precis pe acest subiect vom informa imediat opinia publica", a declarat Boc, dupa ce un jurnalist i-a cerut sa comenteze declaratia lui Putin. Premierul rus Vladimir Putin a rapuns ironic joi la o intrebare a corespondentului TVR la Moscova referitoare la posibilitatea ca Romania sa incheie un contract direct cu Gazprom, eliminand intermediarii, si a propus ca Romania sa devina intermediarul in livrarea gazului rusesc pentru Ucraina.

"In primul rand, da, noi nu suntem impotriva ca Romania sa participe in proiectul South Stream . In al doilea rand, ma voi referi la intrebarea cu care ati inceput - companiile intermediare de pe piata romaneasca. Presedintele Romaniei a ridicat aceasta intrebare in discutia pe care am avut-o (marti - n.r.).

Suntem de acord sa trecem la relatii directe (de livrare a gazului) cu companiile de stat. A propos, suntem de acord sa facem asta si in cazul ucrainean, suntem de acord sa semnam un contract direct cu compania de stat din Ucraina. O sa va spun un lucru surprinzator: am impresia ca nu ne permit sa facem asta, intrucat compania de stat din Ucraina a refuzat sa accepte conditiile ce au fost puse - 250 de dolari pentru 1.000 de metri cubi.

Atunci, intermediarii au spus: 'Noi vom semna si vom rezolva totul'. Tocmai acest fapt imi si permite sa spun ca in Ucraina este prea multa coruptie. Dar am si o contraoferta pentru Romania, care este greu de refuzat ... Transmiteti, va rog, presedintelui Romaniei - tot volumul de gaz anual destinat pentru consumul Ucrainei suntem de acord sa-l vindem companiei de stat din Romania, iar voi sa-l vindeti mai departe Ucrainei ... E buna oferta? ... Sper c-ati consemnat!", a raspuns Vladimir Putin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea