Social

#cheltuieli #datorii #guvern #calin popescu tariceanu #emil boc

Boc: Guvernul Tariceanu ne-a lasat cu datorii de 1,1 miliarde de euro

Premierul Emil Boc a explicat ca o parte a vinei pentru situatia in care se afla economia romaneasca in acest moment o poarta Guvernul Traiceanu care, pe langa faptul ca a facut cheltuieli suplimentare de 6,7 miliarde de euro doar pentru personal si servicii, a mai si lasat actualului Cabinet datorii de 1,1, miliarde de euro.

"Anul 2008, o scurta radiografie economica. (...) Vechiul Guvern a cheltuit suplimentar in 2008 6,7 miliarde de euro. Din nefericire cheluielile suplimentare nu au fost canalizate spre lucrari de investitii, ci acele cheltuieli suplimentare au fost directionate spre cheltuieli de personal si de bunuri si servicii," a explicat premierul.

Boc a mai aratat si datoriile pe care le-a primit mostenire de la Guvernul Tariceanu . "Avem restante majore la facturi neincasate. Pentru lucrari care s-au efectuat in anul 2008 si nu s-au platit banii. Numai la nivel guvernamental avem datorii de 1,1 miliarde de euro", a aratat premierul. Boc a mai prezentat si obiectivele actualului Guvern pentru anul 2009.

Dintre acestea, obiectivul principal este "asigurarea stabilitatii tarii in aceasta perioada de criza" "Acum o foarte scurta proiectie a anului 2009: Asa cum am declarat in fata Parlamentului, obiectivul acestui Guvern, Guvern bazat pe parteneriatul pentru Romania, obiectivul principal este asigurarea stabilitatii tarii in aceasta perioada de criza", a mai explicat premierul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea