Social

#pd-l #boc #parlament

Boc flutura varianta PD-L de eliminare a imunitatii demnitarilor

Presedintele PD-L propune ca avizul pentru urmarirea penala a deputatilor si senatorilor sa devina o formalitate.

Dupa ce Geoana a anuntat ca PSD va propune un proiect de lege privind modificarea Constitutiei in sensul eliminarii oricarei forme de imunitate pentru presedinte, membrii Guvernului si parlamentari, liderul PDL Emil Boc a contraatacat ieri cu varianta democrat-liberala de modificare a legii raspunderii ministeriale astfel incat deputatii si senatorii sa nu mai fie protejati de DNA de votul colegilor.

Astfel, in cazul in care cererea de incepere a urmaririi penale vine de la Parchet, presedintele Camerei Deputatilor, cel al Senatului sau seful statului nu ar trebui decat sa indeplineasca o formalitate – sa isi puna semnatura pe cererea procurorilor, care sa mearga mai apoi in justitie.

Un vot politic nu ar avea loc decat in cazul in care cererea de incepere a urmaririi penale ar veni de la o comisie parlamentara de ancheta, fiind necesara incuviintarea a jumatate plus unu din numarul deputatilor sau senatorilor. Presedintele PD-L a argumentat ca in cazul in care Parchetul vine cu o cerere de incepere a urmaririi penale, aceasta nu are de ce sa mai treaca prin filtrul politic al Legislativului.

Boc a atacat „moftul” pesedist de modificare a Constitutiei pe motiv ca legea fundamentala nu se revizuieste punctual . „Nu-i credem ca din demoni s-au transformat in ingeri (...) Daca PSD crede ca aceasta problema trebuie sa fie eliminata, sa voteze acest proiect legislativ “, a fost mesajul sau.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea