Social

Boc, candidat unic la sefia PD

Motiunea Romania prospera, Romania democrata este de orientare populara, inglobeaza o serie de teze din motiunea social-democrata a lui Cezar Preda si urmareste sa plaseze PD in centrul scenei politice, formatiunea intentionind sa adere la Partidul Popular European, a declarat Emil Boc.
Decizia PD a fost prezentata ieri, intr-o conferinta de presa, la care au participat Emil Boc, presedintele interimar al PD, si vicepresedintii Cezar Preda, Radu Berceanu si Sorin Frunzaverde. Cezar Preda a afirmat ca a luat hotarirea de a-si retrage motiunea dupa cinci ore de discutii pe care le-a avut la Snagov cu 200 de lideri de la nivel national si judetean ai PD. El a explicat ca a constatat, cu aceasta ocazie, ca nu poate fi intrunit sprijinul a 10 organizatii judetene, minimum prevazut de statutul PD, pentru orientarea social-democrata si pentru ca o astfel de motiune sa fie prezentata la Conventia din 25 iunie.
Frunzaverde: In PD optiunea populara e cvasiunanima

La rindul sau, Sorin Frunzaverde, primul initiator, a spus ca s-a ajuns la varianta prezentarii unei singure motiuni, de orientare populara, dupa citeva luni de dezbatere doctrinara, constatindu-se, in momentul de fata, o optiune cvasiunanima pentru linia populara. Noua forma a motiunii populare va fi redactata intr-o forma definitiva pina in aceasta seara si va fi dezbatuta in organizatiile judetene ale PD pina pe 23 iunie, a anuntat Emil Boc. Radu Berceanu, unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai motiunii social-democrate, a spus ca, in discutiile de la virful PD, a fost pus in situatia de a constata o situatie de fapt, respectiv dorinta liderilor formatiunii de a orienta partidul catre curentul popular. Potrivit formei actuale a statutului PD, autorul motiunii cistigatoare la Conventie devine automat presedintele partidului. Restul functiilor de conducere se traseaza in prima sedinta de dupa Conventie a Consiliului National de Coordonare. O eventuala modificare a statutului va permite si desemnarea presedintelui executiv prin adoptarea motiunii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea