Social

#lunea albastra # cea mai deprimanta zi din an #Blue Monday

“Blue Monday”. Cea mai deprimanta zi din 2016

Cea de-a treia zi de luni a anului este considerata cea mai deprimanta zi din an, tinand cont ca, dupa primele 18 zile ale noului an, se acumuleaza o serie de factori care-si pun amprenta asupra pishicului nostru: vremea, datoriile adunate in urma sarbatorilor de iarna si rezolutii neindeplinite.

Cel care a vorbit pentru prima data despre “Lunea albastra” este psihologul britanic Cliff Arnall in 2005. Specialistul a creat chiar o formula matematica pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului, conform theguardian.com.
 
Psihologul a luat in considerare vremea din aceasta perioada, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, sarbatorile de iarna, precum si faptul ca mare parte dintre oameni uraste zilele de luni.

Avand in vedere ca, in aceasta perioada a anului, manifestam o stare de tristete, inactivitate si consumam carbohidrati in exces, cea de-a treia zi de luni a anului a fost decretata “Blue Monday”.

Aceasta teorie a fost insa cauza unor dispute, intrucat psihologul a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat in calcul ideea ca opinia publica este influentata sa isi programeze o vacanta in aceasta perioada pentru a scapa de starea de depresie.

In acest an, o companie de bauturi contrazice aceasta teorie, anuntand ca “Blue Monday” nu este in cea de-a treia zi de luni a anului, ci in prima zi de luni a anului. Aceasta zi, considera compania, este cea mai deprimanta, intrucat este prima luni la locul de munca in noul an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea