Social

#salariu minim pe economie #blocul national sindical #crestere salariu minim

Blocul National Sindical propunerea cresterea salariului minim pe economie la 1.000 de lei

Reprezentantii Blocului National Sindical (BNS) propun majorarea salariului minim pe economie la 1.000 de lei si reducerea cu 4% a contributiilor de asigurari social platite de catre angajator.

"Una dintre conditiile asumate de Romania este tocmai raportul dintre salariul minim si salariul mediu. Noi continuam sa cofinantam locuri de munca foarte slab platite", a declarat, luni, Dumitru Costin, presedintele BNS.

Liderul sindical a precizat ca BNS vine cu aceasta dubla propunere tocmai pentru ca impactul cresterii salariului minim sa fie cat mai mic pentru angajatori.

Pe alta parte, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" a propus, in timpul protestelor nationale din perioada 2-5 octombrie, majorarea salariului minim pe economie la 850 de lei incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

In luna mai, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, dadea asigurari ca salariul minim va creste in mod categoric si preciza ca este imposibil sa ramana la nivelul actual (700 de lei).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea