Social

Blocaj in negocieri la Dacia. Muncitorii grevisti ameninta ca pleaca la firma Ford

Ieri dimineata, in a doua zi a grevei generale de la Dacia, sindicalistii au avut o noua runda de discutii cu patronatul. Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache ( foto , in mijloc) partile n-au ajuns la nici un acord din cauza faptului ca patronatul a venit cu aceeasi oferta salariala ca si cea din urma cu cateva zile. In uzina insa, spiritele s-au incins. Muncitorii au scandat, minute in sir, „hotii, hotii!”, la adresa patronilor francezi ai Daciei.

Iritarea salariatilor a pornit de la amenintarea voalata, formulata alaltaieri de catre directorul general, Francois Fourmont, care a dat de inteles ca ar putea muta productia in Rusia sau in Iran daca greva nu inceteaza. „Sa plece in Franta, sa ne lase! Nu avem nevoie de francezi! Vor sa faca din Dacia lagar de munca fortata . E sclavie aici!“, s-a revoltat un muncitor .

„Munca multa, bani putini ! Suntem prost platiti, asa ca stam in greva si blocam productia pana ne dau ceea ce cerem“, a declarat un alt muncitor. „Nu se mai poate, ne-a ajuns cutitul la os! Salariile francezilor care lucreaza aici sunt foarte bune, ne-au zis ca suntem fraieri ca am acceptat sa lucram pe bani asa putini!“, a adaugat o alta muncitoare. (continuarea in Gardianul)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea