Social

Blat pe stanga

Traian Basescu a castigat alegerile la Bucuresti, in 2004, cerandu-le cetatenilor sa-i dea majoritatea in Consiliul General . Mai important decat sa castige in fata lui Geoana din primul tur era consolidarea Aliantei D.A. printr-o victorie care sa o consacre ca singura alternativa credibila la monstrul PSD. PD a aruncat atunci in joc la alegerile din orasele mari cam tot ce avea mai bun pentru a cuceri pentru Alianta electoratul urban.
Afirmata ca forta politica la locale, Alianta a continuat sa se afirme ca alternativa de dreapta la PSD. " Dreptate si adevar" erau cuvinte extrem de puternice intr-o vreme in care statul era stapanit de minciuna si ticalosie. Discursul anticoruptie promitea sa satisfaca aceasta sete de dreptate, iar stilul public deschis al liderilor Aliantei dadea impresia de normalitate dupa cei patru ani de aroganta pesedista. La legislativele din toamna lui 2004, exact acest electorat urban, cucerit la locale si coagulat de promisiunile de dreapta, le-a oferit lui Basescu mandatul de presedinte si Aliantei guvernarea. A fost o strategie simpla si clara, cu mesaje simple si clare, care a functionat.

 

Continuarea in Romania Libera 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea