Social

Blat Otelul - Dinamo Tirana?

"Koha Jone" si "Sport Ekspres" sustin ca au informatii ca presedintele lui Dinamo, Mihail Delijorxhit, ar fi mizat la o casa de pariuri din Austria pe scor exact, si anume 4-0 pentru gazde in meciul Otelul - Dinamo Tirana * Pentru o victorie a Otelului cu 4-0 contra formatiei Dinamo Tirana, casele de pariuri acordasera o cota de 65/1

Partida din prima mansa a primului tur preliminar al Cupei UEFA dintre Otelul si Dinamo Tirana a fost foarte aproape sa nu se dispute. Ambele formatii aveau probleme financiare, iar jucatorii amenintau cu neprezentarea la meci. Dar, in final, partida s-a disputat, iar scorul, 4-0 pentru elevii lui Cartu, a uimit pe toata lumea. Portarul oaspetilor, laudat de mai multe ori de Aurel Ticleanu, fost antrenor la Dinamo Tirana pentru cinci luni, a gafat nepermis la doua goluri. Rezultatul meciului insa nu i-a surprins pe jurnalistii albanezi, care, zilele trecute, au scris ca partida a fost blatuita.

Cotidianele "Koha Jone" si "Sport Ekspres" au avut informatii ca presedintele lui Dinamo, Mihail Delijorxhit, ar fi mizat la o casa de pariuri din Austria pe scor exact, si anume 4-0 pentru gazde in meciul Otelul-Dinamo Tirana. Si casele de pariuri din Albania au aflat despre acest posibil blat si au anulat cotele pentru respectivul meci. Pentru o victorie a "otelarilor" cu scorul de 4-0, casele de pariuri acordasera o cota de 65/1. Fotbalistii romani, dar si tehnicianul Cartu au exclus varianta blatului. "Va luati dupa minciunile de la albanezi. Si-a stiut valoarea echipei, de a pariat pe scorul asta", a spus Cartu.

Ca o curiozitate , o alta partida din prima mansa a primului tur preliminar al Cupei UEFA, in care a fost implicata tot o formatie albaneza, Partizani Tirana, a fost anulata din cauza suspiciunii de blat. Presedintele clubului Partizani, Albert Xhanit, pariase ca in meciul contra formatiei Birkirkara (Malta) se vor inscrie sase goluri, iar rezultatul final a fost 4-2, pentru albanezi.

Toata afacerea a ajuns insa pe masa presedintelui federatiei, Armando Duka, care a anuntat deja procuratura si a promis ca va actiona cluburile in justitie. Insa si anul trecut doua echipe albaneze au fost suspectate de blat, insa nu s-au gasit dovezi, iar cele doua echipe in cauza au scapat nepedepsite. Este vorba tot de Dinamo Tirana, care a pierdut cu , scor 4-0 si de Vllaznia, care a fost invinsa cu scorul de 2-0, de catre FC Dundee.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea