Social

Blaga-Oprescu, bursa de sustineri

In timp ce independentul Oprescu rupe PSD si PNL in doua - sustinatori si indiferenti -, Blaga obtine sprijinul PIN si PNG, dar si al unui primar de sector social democrat.

PNL si PSD impart aproape in mod egal voturile pentru cei doi finalisti de la Capitala. Primul clasat in primul tur al alegerilor la Bucuresti, independentul Sorin Oprescu, pare sa fi rupt PSD si PNL in doua tabere: cei care il sustin si cei care se declara neutri - nici cu el, nici cu Vasile Blaga.

Principalii lideri ai PSD s-au grabit de altfel, imediat dupa afisarea primelor exit poll-uri sa-si declare sprijinul pentru doctor. Capete de afis: Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana. „Sprijinul nostru va merge catre Sorin Oprescu, la sectorul 4 catre Popescu Piedone , si am decis acordarea de sprijin in turul doi candidatului liberal Andrei Chiliman la sectorul 1“, a declarat Geoana, la doua zile dupa alegeri.

Doua figuri importante insa ale so-cial democratilor refuza linia partidului: fostul candidat al PSD la Primaria Capitalei Cristian Diaconescu si Marian Vanghelie cu intreaga organizatie social democrata din Bucuresti.

„Nici Sorin Oprescu, nici Vasile Blaga nu vor avea votul meu“, a precizat Diaconescu. Vanghelie chiar l-a atacat furibund pe noul ales al PSD. „Sorin Oprescu este un demagog ieftin. Un asa-zis independent“, a declarat miercuri primarul sectorului 5.

Si in PNL apele sunt impartite intre cei pro-Oprescu si cei indiferenti. Vicepresedintii Crin Antonescu si Puiu Hasotti s-au grabit sa anunte sprijinul partidului pentru candidatul independent. Iesirile celor doi nu i-ar fi fost deloc pe plac sefului PNL Calin Popescu Tariceanu, care in sedinta BPC de la inceputul saptamanii i-ar fi certat.

Candidatul PNL la Capitala Ludovic Orban a precizat in schimb ca nu are nici o preferinta intre cei doi candidati ramasi in cursa si, mai mult, nu se va prezenta la vot. Sorin Oprescu s-ar putea bucura si de sprijinul PRM. Initial, Vadim Tudor si-a exprimat suportul neconditionat pentru doctor, dar ulterior a revenit asupra declaratiilor sale, lasand cale libera negocierilor.

De cealalta parte, cel mai important sustinator al candidatului PD-L Vasile Blaga este presedintele Traian Basescu. Acesta nu a ratat nici o ocazie de a spune despre Blaga ca este cel mai bun. „N-am facut nici un secret din a spune ca-l consider cel mai bun si in masura sa continue proiecte incepute“, a spus presedintele marti la Realitatea TV. In plus, Blaga este sustinut fara nici o rezerva de propriul partid.

Vasile Blaga si-a gasit un aliat surprinzator din tabara dusmanilor: pesedistul Neculai Ontanu , primarul sectorului 2. „Eu o sa-l sprijin pe Blaga, pentru ca si cu Videanu am facut o echipa buna si am inceput proiecte care trebuie continuate“, a declarat Ontanu pentru EVZ.

La acestia s-a adaugat joi fostul candidat al PIN la Primaria Capitalei Cozmin Gusa. Initial, Gusa afirmase ca va lasa la latitudinea electoratului sa aleaga un candidat sau altul. Un alt suporter de-ai lui Blaga va fi cel mai probabil liderul PNG-CD, Gigi Becali. Acesta si-a exprimat inca de acum cateva saptamani sprijinul pentru pedelist, iar recent a afirmat ca este gata sa formeze cu PD-L majoritatea in Consiliul Local.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea