Social

#curatenie #cladire curata #cladire fara microbi #cladire laborator

Bizar sau necesar? Cladirea in care nu exista microbi

Va puteti imagina o cladire perfect curata? In care sa nu existe niciun microb, nicio amenintare invizibila la adresa sanatatii? Ei bine, aceasta cladire este in planul arhitectilor si oamenilor de stiinta din Shanghai, care vor sa ridice prima cladire din lume curata ca un laborator.

Reprezentantii 3Gatti, compania care a venit cu acest proiect in fata oficialilor de la Shanghai, considera ca o cladire ca aceasta nu ar insemna doar o schimbare in peisajul urbanistic local (cladirea vizata fiind una veche, uzata), ci si dovada ca se poate obtine si lucra intr-un mediu perfect igienic.




Invelisul cladirii, in forma unor bule, va fi cel care va actiona ca o bariera antimicrobiana, protectoare, astfel incat mediul interior sa fie unul perfect sanatos. In plus, intre geam si nailonul protector se vor afla plante, creandu-se astfel un efect de microsera.



Dezavantajul principal, spun arhitectii, este faptul ca stratul protector va bloca total privelistea. Deocamdata nu se cunoaste data la care proiectul ar putea fi implementat.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea