Social

#incendiu #biserica # biserica sfantul pantelimon

Biserica distrusa de flacari in Capitala

Un incendiu a izbucnit luni seara la biserica Sf. Pantelimon din Bucuresti. Ore intregi pompierii s-au luptat cu focul, iar turla bisericii s-a prabusit in flacari.

Martorii au declarat ca nu era nimeni in cladire in momentul izbucnirii focului. Interventia celor 7 echipaje de pompieri a fost foarte dificila, deoarece intreaga constructie a turlei era din lemn.

Pompierii cred ca de vina ar fi fost un scurtcircuit. Pe de alta parte, insa, martorii spun ca luminile in biserica erau stinse, iar usa incuiata, asa ca un scurtcircuit ar fi improbabil.

Focul a fost localizat initial in altarul bisericii, dar s-a extins tot mai mult, in ciuda eforturilor depuse de echipajele ISU.

Sfantul Pantelimon este una dintre cele mai frumoase bucuresti . Catapeteasma, cu pictura ei veche, si lemnaria interioara sunt adevarate opere de arta . Acestea nu au fost distruse in timpul cutremurul din 1977, atunci cand peretii s-au fisurat .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea