Social

#birou permanent #factor decisiv #adrian nastase

Biroul Permanent va decide inceperea urmaririi penale a lui Nastase

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda, a declarat pentru ca exista posibilitatea ca deputatii juristi sa inainteze o noua recomandare plenului in privinta inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase.

Aceasta procedura depinde de hotararea Biroului Permanent, informeaza NewsIn. Potrivit democrat - liberalului, elaborarea unei noi recomandari din partea Comisiei in privinta inceperii urmaririi penale a lui Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si " Zambaccian 2 " ar putea fi decisa de Biroul Permanent al Camerei dupa analizarea documentelor primite in acest caz de la Procurorul general, Laura Codruta Kovesi .

"Atata vreme cat actul nu a fost votat de plenul Camerei Deputatilor, Biroul Permanent sau plenul pot decide, pe baza noilor documente oferite de procurorul general Kovesi, ca problema sa fie retrimisa comisiei care sa se pronunte din nou", a precizat deputatul. Pe ordinea de zi a sedintei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, sedinta amanata pentru luni din lipsa de cvorum, se afla si o scrisoare transmisa de Procurorul General, Laura Codruta Kovesi.

Potrivit viceliderului de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, Procurorul General a trimis Camerei "o scrisoare de clarificare" careia i-a atasat o serie de documente la dosarele lui Adrian Nastase, pentru ca acestea sa fie atasate la raportul Comisiei Juridice. Procurorul general, Laura Kovesi, a cerut, inca de pe 9 ianuarie, Camerei Deputatilor, avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", au declarat surse judiciare.

Procedura parlamentara prevede ca Biroul Permanent decide daca trimite sau nu documentele la Comisia juridica pentru Raport. La randul ei, Comisia analizeaza documentele si da un aviz -favorabil sau negativ- pentru votul din plenul Camerei Deputatilor. Deputatii pot tine cont de recomandarea Comisiei sau, din contra, pot schimba prin vot propunerea acesteia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea