Social

#tigla #tigla metalica #Bilka Steel

Bilka Steel - afaceri in crestere cu 43% si o noua line de productie

Bilka Steel, cel mai important producator roman de invelitori metalice (tigla metalica), a inregistrat la finalul lunii mai o crestere a cifrei de afaceri de 43 de procente comparativ cu aceesi perioada a lui 2013. Compania a produs si comercializat peste 1 milion de mp de invelitori metalice in primele 5 luni ale anului.

Creșterea afacerilor Bilka din această perioadă a fost susținută, pe lângă investițiile realizate la începutul anului, de trendul ascendent al pieței de acoperișuri metalice și de condițiile meteo favorabile.

”Conform estimărilor noastre, în primele luni ale anului,  piața a înregistrat o creștere de aproximativ 5 procente. Acest aspect s-a simțit într-un mod pozitiv și în vânzările companiei. Diferența până la 43 de procente se datorează partenerilor nostri, pe de-o parte furnizorii de materie primă şi pe de altă parte distribuitorii și montatorii, cu care am reuşit să punem la punct un sistem logistic performant de tip supply chain management. Cheia în această industrie este flexibilitatea şi rapiditatea cu care companiile transformă o măsurare a unei clădiri într-un acoperiş durabil ”, declară Horațiu Țepeș, proprietar Bilka Steel.

O nouă linie de producție

Compania a pus în funcțiune la sfârșitul lunii aprilie o nouă linie de producție care crește capacitatea de producție pentru țigla metalică Clasic cu 30%. Această investiție face parte din programul investițional demarat la începutul anului, care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro și se va finaliza în 2016.

”Până acum ne-am concentrat și am reușit să avem o capacitate mare de livrare, un sistem logistic rapid și relații de colaborare cu distribuitorii la nivelul întregii țări. Astfel, anul acesta vom pune la treabă tot acest sistem logistic. Noua linie de producție va permite o mai mare flexibilitate a fluxurilor de producţie. În perioada de sezon din anii trecuţi produceam la capacitate maximă, iar fără această investiție suntem siguri că anul acesta, în perioada iunie-octombrie, nu am fi reușit să facem față comenzilor”, precizează Horațiu Țepeș.

Focus pe export

Producția din fabrica de la Brașov merge în proporție de 95% pe piața internă, exporturile reprezentând doar 5%. ”Anul acesta, principalele țări către care vor ajunge produsele Bilka sunt țările ex-sovietice sau Slovacia. Germania, Austria, Ungaria și Bulgaria sunt alte pieţe unde am reușit să intrăm încă de anul trecut și pe care vom continua să livrăm și în 2014. Odată cu creșterea capacității de producție și cu intensificarea vânzărilor în țări precum Solovacia, avem mijloacele și resursele necesare pentru a ne focusa mai mult pe exporturi”, declară Horațiu Țepeș.

INFO

Bilka Steel a avut în 2013 afaceri de 104 milioane de lei.  Pe lângă producătorul Bilka Steel, alte două companii activează în domeniul construcţiilor: HG Construct cu sediul în Făgăraş şi Bilka  Transilvania cu sediul în Cluj care se ocupă de distribuţia și montajul produselor marca Bilka.

Fabrica Bilka Steel din Brașov are în prezent halele de producţie care acoperă o suprafaţă de 45.000 mp. Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 3,2 milioane mp de țiglă metalică. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea