Social

#cartela electronica #bilet #ratb

Biletele de autobuz, pe cale de disparitie in Capitala

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) vrea sa scoata definitiv biletele care se vand in format din hartie.

Astfel, tichetele de o calatorie sau doua de pe mijloacele de transport in comun vor disparea incepand cu 1 ianuarie 2010, conform programului de dezvoltare RATB.

Aceasta hotarare se poate amana insa cu un trimestru, in cazul in care calatorii nu se obisnuiesc cu sistemul cartela.

"Totusi, daca se constata ca 50% dintre bucuresteni nu stiu sa foloseasca noul sistem (pe baza de cartele electronice), scoaterea biletelor se va amana cu un trimestru, maximum doua", a declarat Grigore Ioan Popa, presedintele Comisiei Transporturi din Consiliul General pentru ziarul Evenimentul Zilei.

Mihai Vladarau, purtatorul de cuvant al Regiei a declarat ca in aceasta perioada se lucreaza la sondarea "consumatorului". Vanzatoarele de la ghiseele de bilete au fost instruite deja sa-i sfatuiasca pe cei care calatoresc cu RATB-ul sa isi faca un card de transport in caz ca nu au unul si sa renunte la biletul de 1.3 lei (o calatorie), respectiv 2.6 lei (2 calatorii).

Cei aflati in tranzit in Bucuresti vor avea card multiplu

Din ianuarie 2009, sistemul automat de taxare, intrat in vigoare in 2006, va dispune si de o facilitate pentru cei care se afla in tranzit prin Bucuresti.

"Pentru ei, va exista un card multiplu, cu doua-zece calatorii. In rest, raman valabile cardul-abonament (pe una sau mai multe linii si, eventual, metrou) si portofelul electronic, ce poate fi incarcat cu sume intre 2,5 si 50 de lei. Un abonament RATB costa intre 30 si 80 de lei. Prima emitere a unui card nominal nu se plateste", a declarat Mihai Vladarau, purtator de cuvant RATB.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea