Social

#bush discurs criza #presedinte sua bush

Bilantul lui Bush, marcat de razboaie si criza

George W. Bush ii lasa succesorului sau, Barack Obama, numeroase probleme care trebuie rezolvate, de la doua razboaie neterminate, la economia in recesiune, un deficit bugetar care ar putea atinge 1.000 de miliarde si imaginea deteriorata a Statelor Unite pe plan extern.

De la Herbet Hoover , care i-a transferat puterea lui Franklin Roosevelt , in timpul Marii Depresiuni, nu a existat o tranzitie mai dificila, comenteaza Reuters.

Desi Bush si sustinatorii sai insista ca istoria va privi mai bland bilantul sau, istoricii dezbat deja daca acesta ar trebui sa fie incadrat printre cei mai rai presedinti americani, alaturi de Herbert Hoover, Warren Harding si James Buchanan.

Unii experti sunt de parere ca este prea devreme pentru un verdict, dar multi s-au hotarat deja. In urma cu o generatie, Ronald Reagam, eroul republican al lui Bush, le-a cerut americanilor sa se gandeasca daca le este mai bine decat atunci cand opozantul sau democrat Jimmy Carter a fost la Casa Alba. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea