Social

# isis paris # paris morti #atac Paris #atac terorist

Bilant dramatic la Paris. Peste 140 de persoane ucise in atacurile teroriste de aseara

Atac fara precedent in Franta, unde mai multi teroristi au ucis peste 140 de persoane, iar bilantul victimelor creste de la o ora la alta. 

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal relateaza Mediafax.

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. In acelasi timp, mai multi teroristi au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul capitalei franceze.

Preşedintele Francois Hollande a anunţat că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei. 1500 de militari au fost mobilizati pe intreg teritoriul. Franta isi va inchide frontierele. "Dragi compatrioti, chiar in aceste momente, atacuri teroriste fara precedent lovesc Parisul. Este oribil. Am mobilizat toate fortele disponibile pentru a-i neutraliza pe teroristi si pentru a securiza toate zonele. Am cerut intariri militare. Au ajuns deja in capitala si in imprejurimi, pentru a contracara orice potentiala amenintare.", a spus Francois Hollande.

Ministerul de Externe a anuntat ca nu exista informatii cum ca vreun roman ar fi fost victima al atentatelor de aseara de la Paris. Pentru informatii exista insa un numar de telefon de urgenta al Ambasadei Romaniei la Paris:  +33 (0) 68 07 13 729

Foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea