Social

#crima #viol #violenta #romani

Bilant alarmant al Politiei Romane: Numarul crimelor si cel al violurilor, in continua crestere

Bilant ingrijorator. Numarul de omoruri si cel de violuri urmate de moartea victimei au crescut in primele cinci luni ale anului, arata bilantul Politiei Romane.

Fata de anul trecut s-au inregistrat cu sapte la suta mai multe omoruri si cu douazeci la suta mai multe violuri urmate de moartea victimei. Tot din raport reiese ca in primele luni ale acestui an nu s-au inregistrat omoruri la comanda sau omoruri in urma reglarii de conturi.

Cauzele sunt nivelul scazut al educatiei autorilor, somajul, consumul de alcool, si nu in ultimul rand, abandonul copiilor de catre parintii plecati la munca in strainatate .

Astfel, cele mai multe cazuri de violenta grava au loc la tara. Seful Politiei, Gheorghe Popa , crede ca solutia ar fi implicarea reala a celor care se ocupa cu protectia copilului si familiei si a celor care se ocupa de educatie.

In acelasi timp, numarul altor infractiuni cu violenta a scazut. In primele cinci luni ale anului au fost inregistrate cu un sfert la suta mai putine tentative de omor si pruncucideri, cu 16 la suta mai putine vatamari corporale grave si cu 29 la suta mai putine infractiuni de lovituri cauzatoare de moarte.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea