Social

Bicarbonatul, folosit in depistarea cancerului

Un produs chimic natural, cunoscut sub numele de bicarbonat (folosit in producerea prafului de copt) poate ajuta la detectarea cancerului prin folosirea unor metode speciale de scanare a organismului, explica cercetatorii britanici citati de BBCNews.

Echipa de cercetatori de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie a descoperit ca scanarea organismului permite depistarea schimbarilor la nivel chimic si, implicit, identificarea cancerului chiar in stadii incipiente. Bicarbonatul este implicat in echilibrarea nivelului de acizi si baze din organism, in timp ce, potrivit specialistilor, tesutul canceros se transforma in dioxid de carbon .

Cu ajutorul scanarii, medicii pot observa cat de mult bicarbonat este transformat in dioxid de carbon in interiorul tumorii. Acestia considera ca bicarbonatul mareste precizia depistarii cancerului, fapt ce ar putea ajuta la detectarea tumorilor si la analiza eficientei anumitor tratamente, aplicate in stadii timpurii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea