Social

#biblioteci #transformare biblioteci #bibiloteci internet

Bibliotecile se transforma in sali de internet

Bibliotecile si-au pierdut din utilitatea lor de demult. Acum, acestea tind sa devina un loc in care studentii merg sa se relaxeze navigand pe internet. Potrivit unui studiu recent publicat in "Daily Mail", doar 18% din studentii care merg la biblioteca citesc.

Conform studiului, majoritatea studentilor care merg la biblioteca sunt distrasi de alte activitati, mai ales daca sala de lectura este dotata si cu un calculator conectat la internet.

Astfel, comunicarea pe site-urile de socializare gen Facebook le ocupa studentilor, in medie, 11% din timpul pe care il petrec la biblioteca. De asemenea, studentii sunt atrasi si de site-urile de stiri in proportie de 2,6% din timp, de videoclipurile de pe YouTube, 2,1%, si de telefoanele mobile, de pe care trimit SMS-uri si e-mailuri, 4%.

Surprinzator este faptul ca unii dintre studenti merg la biblioteca pentru a trage un pui de somn, in timp ce altii fac shopping online in timpul in care sunt la sala de lectura.

De asemenenea, studentii isi petrec 9,3% din timpul in care stau la biblioteca vizitand site-uri noneducationale sau site-uri de jocuri.

Studiul a aratat, de asemenea, ca zilele de luni sunt cele mai productive din punct de vedere al utilizarii bibliotecii de catre studenti, in timp ce zilele de joi si vineri sunt cel mai putin eficiente.

Sursa foto:hw.ac.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea