Social

#betiv #spital #plata

Betivii, obligati sa-si plateasca spitalizarea

Romanii care ajung in stare de ebritate la camera de garda ar putea fi obligati sa-si plateasca singuri costurile de spitalizare , potrivit unui proiect aprobat de Comisia pentru sanatate a Camerei Deputatilor.

Initiativa legislativa , propusa de deputatul independent , a fost deja aprobata de Senat si urmeaza sa fie dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor.

Potrivit proiectului, pacientii care ajung la spital "in urma excesului etanolic" in mod repetat, vor fi obligati sa plateasca cheltuielile de spitalizare sau sa munceasca in folosul comunitatii.

Betivii care ajung la spital in mod repetat in urma abuzului de alcool vor fi considerati neasigurati, potrivit proiectului de lege.

"Ponderea pacientilor care ajung in serviciile de urgenta in urma excesului etanolic este din ce in ce mai mare. Doar in Spitalul din Iasi, intr-un an, se trateaza o mie de pacienti la primire urgente, iar daca inmultim cu cele 50 de unitati de primire urgente de la nivel national, o sa vedem care este ponderea acestor pacienti.

Din pacate, in vremuri de criza, lucrurile nu stau roz in sanatate, iar resursele limitate pe care le avem si vorbesc atat de cele materiale, cat si de cele de personal, ar putea fi folosite uneori mai cu folos atunci cand vorbim de proteza unui batran sau proteza valvulara a unui copil", a explicat Ciuhodaru, citat de Adevarul.

Initiatorul legii estimeaza economii consistente la bugetul spitalelor in urma adoptarii proiectului. O zi de internare se deconteaza cu 570 de lei, iar pentru un pacient internat in regim de internare continua se aloca 1.500 lei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea