Social

#italia #imigratie #berlusconi #legi #legi anti-imigratie

Berlusconi introduce delictul imigratiei ilegale in Italia ca sa mute atentia alegatorilor de la divort

Imigratia ilegala devine delict in Italia, prin introducerea acestuia intr-un pachet de legi dure anti-imigratie, care a fost impus de premierul Silvio Berlusconi si de aliatii sai. Legile votate de Camera inferioara a parlamentului de la Roma creeaza si patrulele cetatenesti, masura care a fost nascut controverse in randul cetatenilor si imigrantilor. Partidele din opozitie si analistii spun ca aceste masuri sunt o incercare a lui Berlusconi de a distrage atentia alegatorilor de la problemele maritale ale premierului, in plina perioada electorala.

Tema anti-imigratie se pare ca este una care prinde in Italia acestor zile, astfel ca legislatia impusa de partidele de dreapta din guvernul Silvio Berlusconi ar putea sa ii aduca acestuia puncte electorale la alegerile europene din iunie, dupa cum anunta si Reuters.

Proiectul de lege a primit si girul Comisiei UE, desi este criticat de ONU, Biserica Catolica si stanga italiana, dupa cum anunta Evenimentul Zilei. Astfel ca atunci cand vor intra in dezbaterea Senatului vor avea un avantaj in acest sens, mai ales ca in Camera a fost aprobata pe amendamente . Unul dintre acestea prevede ca imigratia ilegala este o infractiune pasibila de amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de euro iar gazduirea unui imigrant ilegal e pedepsita cu 3 ani in inchisoare.

O alta masura mentionata in lege este aceea care instituie patrulele cetatenesti, a caror rol va fi acela de a semnala infractiunile din comunitati catre politie. Potrivit EVZ,  a fost criticata de liderul Partidului Democrat, Dario Franceschini, care a spus ca Italia nu trebuie sa se intoarca in vremea in care siguranta publica a fost delegata „Camasilor Negre”, trupele paramilitare ale regimului Mussolini.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea