Social

Berlusconi intra in polemica cu Papa

Premierul cere schimbarea regulilor catolice astfel incat sa poata primi impartasania. Papa ii raspunde: divortatii nu primesc comuniunea, doar cei puri o merita.

Berlusconi pare sa nu se mai multumeasca sa schimbe legile lumesti in propria favoare, acum vrea sa intervina si in regulile Bisericii Catolice, pentru a le aduce mai aproape de vointa sa. Aflat sambata la biserica din oraselul sardinian in care detine o vila, Berlusconi, asezat in primul rand de scaune, cu o palarie de paie pe cap, relaxat, l-a intrebat pe episcop cand are de gand Vaticanul sa schimbe regulile, astfel incat sa primeasca si el comuniunea.

Preotul, care trecea cu azima de impartasanie pe la enoriasi , nu s-a oprit in dreptul premierului, acesta fiind divortat si recasatorit , deci considerat nedemn de a primi impartasania.
 
„Cand veti schimba aceasta regula care ma opreste de la primirea impartasaniei?“, l-a intrebat Berlusconi pe episcopul ce parea destul de speriat. Premierul este recasatorit cu actrita Veronica Lario , cu care are si trei copii.

Berlusconi a sprijinit Biserica Catolica in politicile sale, iar la inceputul lunii, cand l-a vizitat pe Papa Benedict al XVI-lea, i-a sarutat acestuia mana spunandu-i: „Suntem de partea Bisericii.

Politica guvernului meu nu poate decat sa ii multumeasca pe Papa si Biserica“. Episcopul pus in dificultate sambata de Berlusconi, Sebastiano Sanguinetti, a declarat pentru cotidianul „La Stampa“: „I-am spus ca ar putea discuta problema la un nivel superior, dat fiind faptul ca tocmai a fost primit de Papa la Vatican“.

In mod surprinzator, Papa a raspuns revendicarii lui Berlusconi in cadrul unei slujbe, fiindu-i insa nefavorabil premierului: divortatii nu pot primi comuniunea catolica. Numai cei „puri, nepatati de pacat“ pot primi azima sfintita.

Ceilalti vor gasi salvarea in „dorinta de a participa la taina euharistiei si prin participarea la slujba. Pacatul grav se opune actiunii gratiei euharistice“. Iertarea pacatelor, necesara pentru a primi impartasania, pentru cei divortati si recasatoriti poate fi primita din partea Bisericii Catolice doar daca acestia renunta la continuarea in pacat, adica la relatiile sexuale cu noul partener.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea