Social

Berlusconi gafeaza din nou

Imigratia ramane pentru italieni un subiect arzator. Este si motivul pentru care Berlusconi a insistat pe acest subiect in recenta campanie electorala.

Acum pare ca scandalul pe care l-a provocat se intoarce impotriva lui. Conducand o alianta de dreapta, cu multe legaturi in lumea catolica, Berlusconi se vede in situatia de a incerca sa impace si Vaticanul, si aliatul de extrema dreapta Liga Nordului, pe tema introducerii infractiunii de imigratie ilegala in legislatia italiana.

Declaratii contradictorii

Intr-o recenta declaratie facuta in fata presei, Berlusconi a spus textual: „In Italia, ar fi bine sa nu existe infractiunea de imigratie ilegala". Aliatii din Liga s-au alarmat, amenintand cu masuri drastice.

Ieri dimineata, Berlusconi a revenit asupra subiectului, dand vina pe presa: „Era doar o opinie personala si nu avea legatura cu linia abordata de guvern". Declaratia a fost facuta cu ocazia depunerii in parlament a propunerii legislative privind infractiunea de imigratie ilegala. In proiectul de lege este prevazuta o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare.

In cazul in care va trece de parlament, legea i-ar viza direct pe imigrantii romani care dupa trei luni de sedere in Italia nu pot demonstra ca au un venit lunar .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea