Social

#eduard peter #berceni cartierul copilariei #cartierul berceni #amintiri copilarie

Berceni, cartierul care "s-a mutat" pe internet. Cum a prins suflet o comunitate online

Suntem in 2016, intr-un an si intr-o era in care daca nu esti online nu existi. A inteles asta Eduard Peter, un tanar de 32 de ani din Bucuresti, nascut si crescut in Berceni. El este cel care a adunat in jurul identitatii cartierului sau o comunitate online care numara in prezent peste 22.000 de oameni.

Intr-o lume in care suntem mereu contra-cronometru, in care nu mai avem nici macar timp sa ne intalnim cu cei dragi sau sa observam ceea ce se intampla cu adevarat in jurul nostru, internetul a devenit, ne place sau nu, un instrument indispensabil al vietii cotidiene. Stirile le citim pe net, cu prietenii discutam pe chat, iar "barfele" le aflam de pe Facebook. Online-ul este prezent in viata noastra si trebuie sa stim cum sa il exploatam eficient.

Comunicarea intre oameni este esentiala si, pornind tocmai de la ideea ca toti suntem conectati la aceasta lume virtuala, a luat nastere pagina de Facebook "Berceni – Cartierul copilariei noastre", cea mai mare comunitate online din Romania dedicata unui singur cartier. Pagina promoveaza cartierul, viata cotidiana a acestuia, cu elementele sale urbanistice, dar si cu valorile sale identitare si autentice.

Ideea ii apartine lui Eduard Peter, un tanar care s-a nascut si a crescut in acest cartier. "Scopul a fost sa le arat oamenilor cartierul asa cum este el, cu bune si cu rele. Nu avem de ce sa ne ascundem dupa deget. Am coborat in strada si am facut fotografii «cu suflet», in care am incercat sa surprind pur si simplu viata din cartier, cu elementele ei", spune Eduard care, in ultimul an si jumatate si-a dedicat mare parte din timp administrarii acestei pagini.

"Berceni – Cartierul copilariei noastre" are in prezent peste 22.000 de fani. "Pagina a crescut natural. Va spun cu mana pe inima ca nu am bagat niciun leu in promovarea ei artificiala. Tot ce am facut a fost munca voluntara si nu am urmarit sa castig ceva din asta. Pur si simplu iubesc acest cartier si ma bucur sa vad cum ne-am transformat in ultimii doi ani intr-o comunitate de oameni uniti in jurul unei idei frumoase, aceea a promovarii locului in care ne-am nascut si am crescut", spune tanarul.

"Imi promovez cartierul cu mijloacele de care dispun, iar asta probabil ca a si atras simpatia locuitorilor din zona. Domnul Iulian Vendling, unul dintre cei care locuieste de zeci de ani in Berceni si un fan al paginii, mi-a trimis o serie de fotografii realizate aici in anii ´70. E destul de greu de descris in cuvinte cam cata emotie pozitiva au putut crea acestea in randul celor care indragesc pagina", mai spune Eduard Peter.

Am "rasfoit" pagina "Berceni – Cartierul copilariei noastre" si am descoperit acolo si o multime de imagini care ne-au adus aminte nu numai de anii tineretii, ci si de cei ai copilariei. Dincolo de imaginile din cartier, fotografii vechi si noi, Eduard a adunat aici poze ale unor obiecte care ne-au starnit nu doar un zambet, ci si amintiri si emotii placute. Iti mai amintesti oare penarele chinezesti cu compas, echer si rigla? Sau pagerele ori telefoanele cu disc sau celebrul joc "Nu te supara, frate"? Le poti revedea pe toate aici.

Foto: Gabriel Tanase

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea