Social

#benjamin netanyahu israel #premier benjamin netanyahu

Benjamin Netanyahu, favorabil unui guvern de larga deschidere in Israel

Seful opozitiei de dreapta israeliene Benjamin Netanyahu , favorit pentru a deveni viitorul premier, s-a angajat sambata sa constituie un "guvern de uniune", in cazul in care partidul sau, Likud, va castiga alegerile legislative programate la 10 februarie .

"Voi actiona pentru a constitui un guvern de o deschidere cat mai larga", a declarat fostul prim-ministru din perioada 1996-1999, informeaza AFP. "Cea mai mare greseala a mea din vremea cand eram premier a constat in faptul ca nu am facut tot ce se putea pentru a-mi extinde guvernul la maxim", a explicat el.

Benjamin Netanyahu si-a exprimat preferinta pentru un guvern de uniune nationala sub conducerea sa si din care sa faca parte laburistii (centru-stanga) si Kadima (centru-dreapta), ceea ce i-ar permite sa nu fie un "ostatic" al extremei dreapta.

Potrivit celor mai recente sondaje, Likud beneficiaza de un avans semnificativ pentru a castiga alegerile anticipate programate la 10 februarie. Gratie sprijinului partidelor religioase si, mai presus de orice, a cursului ascendent al extremei-drepte, blocul de dreapta ar dispune de o majoritate de circa 65 de deputati din totalul de 120.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea