Social

#carbhidrati #dieta cancer #dieta #grasimi #cancer #proteine

Dieta incredibila care te poate scapa de cancer

Desi o conceptie larg raspandita invita pacientii diagnosticati cu cancer sa treaca la o alimentatie bogata in fructe si legume, o descoperire socanta sustine ca, de fapt, o alta abordare ar fi cu adevarat eficienta: dieta ketogenica, ticsita cu grasimi!

Zoe Taylor, o englezoaica in varsta de 33 de ani, i-a testat pe pielea ei beneficiile, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer cerebral in urma cu un an, noteaza Daily Mail.

Britanica urmeaza, pe langa medicatia prescrisa pentru controlul convulsiilor, si dieta ketogenica ale carei principii includ renuntarea aproape completa la carbohidrati (in limita a maximum 30 g/zi), adica la paste, orez, zahar, dulciuri, fructe si legume, inlocuiti cu grasimi din belsug si un consum obisnuit de proteine.

Astfel, cand organismul nu mai beneficiaza de carbohidrati, incepe sa produca ketone ca sursa alternativa de energie, acesti compusi fiind sintetizati de ficat din grasimi.

Ketonele s-au dovedit a avea un efect calmant asupra creierului, iar dieta ar putea fi eficienta in gestionarea tumorilor cerebrale, intrucat acestea sunt "hranite" de glucoza. Renuntarea la carbohidrati reduce considerabil nivelul glucozei, oferind o metoda plauzibila de "infometare" a celulelor canceroase, dezvaluie un studiu publicat in Journal of Lipid Research.

Sursa foto: healthimpactnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea