Social

#datorii #perioada de gratie #ajutor social # plata datorii

Beneficiezi de ajutor social? Vei avea 60 de zile perioada de gratie la plata datoriilor!

Persoanele care beneficiaza de ajutoare sociale vor avea la dispozitie o perioada de gratie de 60 de zile la plata impozitelor si taxelor locale, timp in care isi vor primi drepturile, se arata in varianta finala a Ordonantei de Urgenta nr. 124/2011, aprobata marti de Camera Deputatilor.

Unul dintre amendamentele votate de deputati vizeaza flexibilitatea conditiei de achitare a taxelor si impozitelor locale.

"Astfel, verificarea se va face doar in cazul familiilor si persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel putin 6 luni si vor fi excluse de la aceasta verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementeaza o perioada de gratie de 60 zile in care se pot plati aceste datorii catre bugetele locale, timp in care beneficiarul isi va primi dreptul", precizeaza Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMMPS).

Ordonanta mai prevede si majorarea de la 1 octombrie a indemnizatiei de crestere a copilului de la 75% la 85%, precum si acordarea stimulentului de insertie si pentru persoanele care au optat pentru concediul maternal pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea