Social

BEM: Peste 30.000 de buletine de vot n-au ajuns la sectiile de votare

Al doilea tur de scrutin s-a incheiat in Capitala fara incidente majore, insa potrivit presedintelui BEM, Ileana Danaila, au lipsit, pe langa cele 16.301 de buletine pentru primar general in sectorul 1, alte peste 15.000 in celelalte sectoare.

Presedintele BEC a declarat duminica seara ca s-au inregistrat aproximativ 10.000 de buletine lipsa in sectorul 4, aproximativ 3.000 in sectorul 5, 1.725 in sectorul 6 si 942 in sectorul 3. Danaila a precizat ca, pentru sectorul 2, BEM nu a primit inca centralizarea buletinelor lipsa.

In privinta contestatiilor, in afara de cele redirectionate de BEM catre Birourile Electorale de Sector, au fost solutionate cinci astfel de sesizari, patru dintre ele au fost respinse si una admisa, cea a PSD care solicitase schimbarea unui membru intr-o sectie de votare.

Pe de alta parte, reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea sustine ca numarul buletinelor lipsa, pentru Primaria Generala, este de peste 37.000 in Capitala, in sectiile de votare din sectorul 1 ajungand cu 16.900 bultine mai putine decat numarul legal, in sectorul 2 au lipsit 3.669 de buletine, in sectorul 3, 940 de buletine, in sectorul 4, 10.400, in sectorul 5, 3.798 iar in sectorul 6 s-au inregistrat 1.725 de buletine lipsa.

Prefectul Capitalei , Catalin Deaconescu, a explicat, sambata, pentru BBC, ca cele peste 16.000 de buletine de vot a caror lipsa a reclamat-o PD-L nu au fost tiparite de Monitorul Oficial , situatia datorandu-se unor erori tehnice aparute in urma unor intreruperi de curent.

"Buletinele de vot nu au fost tiparite si explicatia celor de la Monitorul Oficial este ca, avand ceva probleme cu reteaua electrica si dese intreruperi de curent aparatul lor foarte sofisticat, care monitorizeaza tipografia, da erori", a explicat Deaconescu. El a adaugat ca buletinele de vot nu s-au numarat bucata cu bucata, ci pe pachete, din aceasta cauza numarul mai mic fiind sesizat ulterior la sectii.

"De la Monitorul Oficial, nu numai ca au plecat mai putine, dar se si vede ca nu au plecat mai putine pachete de 800 buletine de vot, ci in toate pachetele nu au fost 800 de buletine", a mai spus prefectul, care nu a vrut sa comenteze afirmatiile referitoare la suspiciunile de frauda.

Reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a solicitat sambata MIRA si conducerii Camerei Deputatilor sa se implice in verificarea situatiei referitoare la cele peste 16.000 de buletine de vot pentru Primar General, a caror lipsa democrat-liberalii au reclamat-o vineri.

Democrat-liberalul a precizat ca raspunsurile primite de la Prefectura si de la Monitorul Oficial nu explica cum s-a ajuns la lipsa celor peste 16.000 de buletine de vot, motiv pentru care cele doua institutii trebuie sa faca o reverificare si sa dea dovada de transparenta.

PD-L sector unu a sesizat, vineri, Biroul Electoral Municipal in legatura cu faptul ca pentru turul doi s-au primit, in sector, cu 7% mai putine buletine de vot fata de prevederile legii, atat pentru functia de primar general, cat si pentru cea de primar de sector.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea