Social

#diplomatie #europa #mari puteri #intalniri #legislatie europeana

Belgia critica marile puteri din Uniunea Europeana

Cu un an inainte de preluarea presedintiei Uniunii Europene de catre Belgia, ministrul de externe Karel De Gucht critica evolutia Uniunii, avertizand despre pericolul transformarii intr-un "organism condus de marile state".

Seful diplomatiei belgiene, vede in criza un test pe care Europa il pica, dezvaluindu-si punctele slabe fara nicio interventie ferma asupra lor. Karel a criticat modul in care se iau decizii la ora actuala in UE.

"Istoria UE a fost intotdeauna caracterizata de o balansare intre o mare integrare si eforturile unor state membre, in general cele mai mari, de a lucra intr-un grup restrans, dupa care acordurile concluzionate sunt prezentate pentru executie Consiliului de ministri. La ora actuala ne aflam din nou in aceasta situatie", a insistat ministrul belgian de externe, citat de Capital.ro.

Diplomatul belgian nu a acuzat direct nicio tara. In ultimele luni, summit-ul G20 si alte intalniri intre Marea Britanie, Franta si Germania au fost desfasurate fara consultarea niciunui alt stat membru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea