Social

#lumina naturala #bec economic #bec incandescenta

Becul cu incandescenta dispare de pe piata

De la 1 septembrie 2012 clasicul bec cu incandescenta nu va mai fi fabricat. Masura a fost luata de Uniunea Europeana cu scopul de a reduce consumul de curent.

Inventant in 1879 de Thomas Edison, becul cu incandescenta a fost o adevarata revelatie pentru acea perioada si una dintre cele mai mari inventii ale uminitatii. Insa, timpul lui a apus, astfel ca becul nu va mai fi fabricat deoarece polueaza si consuma prea multa energie.

De acum vom folosi doar becuri economice, cu un consum mai mic, insa la un pret mai mare. Prin inlocuirea becurilor cu incandescenta cu becurile economice se urmareste scaderea consumului cu pana la 80%, astfel, vom plati mai putin la curent.

Dezavantajul major este ca becurile economice costa mai mult. Chiar daca de la 1 septembie becurile clasice nu vor mai fi fabricate, producatorii trebuie sa isi epuizeze stocurile, astfel ca iti mai poti face provizii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea